NS acties 2019

Wanneer voordelige treintickets te koop?

Last update: 07-01-2019

De Nederlandse Spoorwegen (NS) kent iedereen wel. En dat treintickets niet altijd erg voordelig zijn is ook geen geheim. Maar meerdere keren per jaar is het mogelijk om lekker veel korting te krijgen op je NS tickets. Je reist dan bijvoorbeeld een hele dag door heel Nederland maar dan lekker voordelig. We zochten uit wanneer de beste acties van 2019 bij NS zullen plaatsvinden en hoeveel korting je zult krijgen tijdens die acties.

NS Lentetoer

De NS Lentetoer is een voordelig treinticket waarmee je een dag met de trein reist voor maar € 14,50 per persoon. Eersteklas reizen kan ook, maar dan betaal je € 18 per persoon. De NS Lentetoer is vermoedelijk weer te koop van eind maart tot en met eind april 2019.

Treinpakkers

Heb je zin om er een gezellig dagje op uit te gaan, maar het liefst wel voordelig? Dat kan zodra er weer NS Treinpakkers verkrijgbaar zijn. Dat zijn de allerleukste uitjes, maar dan voor de laagste prijs. De Treinpakkers zijn inclusief een gratis Meereiskaart en upgrade naar de eerste klas. Om te profiteren van de Treinpakkers vraag je het beste het gratis couponboekje aan. De actie vindt minimaal drie keer per jaar plaats. Er zijn vermoedelijk weer Treinpakkers vanaf halverwege april, eind juli en eind november 2019.

Voordelig Dal Voordeel Abonnement

Met een Dal Voordeel Abonnement reis je met 40% korting buiten de spits en in de weekenden. Ook drie medereizigers reizen met 40% korting. Het abonnement is voor een jaar geldig. De afgelopen jaren was er in de maanden april en mei een actie waarbij je voor een Dal Voordeel Jaarabonnnement slechts € 29 hoefde te betalen. Mogelijk keert deze actie weer terug eind april 2019.

Seizoensretour

Twee keer per jaar kan je bij NS een Seizoensretour kopen. Met dit product reis je gedurende 3 dagen, verdeeld over 3 seizoen, een hele dag met de trein door heel Nederland. Een compleet Seizoensretour kost € 36 waardoor je per reisdag maar € 12 betaalt. Extra comfortabel reis je al wanneer je eenmalig € 6 bijbetaalt en in de 1e klas mag plaatsnemen. Het NS Seizoensretour is in 2019 waarschijnlijk weer te koop vanaf de tweede week van juni  en de tweede week van december.

Oranjeretour

Een van de populairste dagen van het jaar om met de trein te reizen is Koningsdag op 27 april 2019. Dankzij de NS reis je per trein eenvoudig tot in de binnensteden waar de festiviteiten plaatsvinden. De NS geeft tijdens Koningsdag 20% korting als je een Oranjeretour koopt.

5 Mei-retour

In totaal bezoeken bijna één miljoen mensen de Bevrijdingsfestivals, waarmee het de grootste gratis te bezoeken festivals van Nederland zijn. Vanwege de drukte wordt aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als officiële partner van de Bevrijdingsfestivals bieden de NS de mogelijkheid om met 20% korting te reizen. Hiervoor zijn er speciale 5 Mei-retourtickets te koop.

NS Zomertoer

In de zomermaanden juli, augustus en september 2019 kan je dankzij de NS Zomertoer voordelig reizen met twee personen. Twee tickets kosten dan namelijk ongeveer € 30 voor de 2e en ongeveer € 40 voor de 1e klas. De NS Zomertoer is zeer geliefd onder dagjesmensen die er in de zomerperiode even een dagje op uit willen.

Feestdagenretour

Aan het eind van het jaar is het mogelijk een Feestdagenretour te kopen. Dit ticket is te gebruiken in vanaf circa 21 december 2019 tot en met 1 januari 2020. Het leuke aan het Feestdagenretour is dat je kunt reizen in de 1e klas! Ideaal dus om voordelig én comfortabel bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken tijdens de feestdagen. Een Feestdagenretour is te koop voor minder dan 20 euro per persoon.

Overige acties

De NS organiseert ongetwijfeld nog meer acties waarbij je voordelige treintickets kunt kopen. En dan is er ook nog de Spoordeelwinkel waar je het hele jaar door terecht kunt voor aanbiedingen (vaak dagje uit inclusief treinticket).

Treinkaartacties andere winkels

Ieder jaar weer organiseren andere winkelketens treinkaartacties in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen. Zo koop je meerdere malen per jaar voordelige treintickets bij Etos, Kruidvat, Albert Heijn, HEMA en Blokker. Meer informatie over de kosten en datums van deze acties:

Blijf op de hoogte

Meld je aan via onderstaande link en blijf op de hoogte van alle nieuwe NS acties: