NS Oranjeretour

Voordelig Koningsdag vieren

Last update: 22-10-2019

 

De nationale Nederlandse feestdag is Koningsdag dat ieder jaar op 27 april plaatsvindt. In bijna alle steden vinden die dag grote festiviteiten plaats die worden bezocht door miljoenen feestgangers. Koningsdag is een van de drukste dagen voor de Nederlandse Spoorwegen, want de trein is een ideaal vervoersmiddel om in de drukke binnensteden te geraken. De NS heeft speciaal voor Koningsdag het Oranjeretour in het leven geroepen, een kortingsactie waarbij je 20% korting krijgt op je treinticket. We zochten uit of het Oranjeretour in 2020 weer te koop is en wat de reisvoorwaarden zijn.

Wanneer en waar te koop?

In de periode voor Koningsdag is het Oranjeretour weer te koop via de website van de Nederlandse Spoorwegen. Het Oranjeretour is te koop tot uiterlijk 14.00 uur op 27 april 2020 (let op, dit is nog niet bevestigd!). Doordat het Oranjeretour al voor Koningsdag zelf te koop is hoef je niet aan te sluiten in de (drukke) rijen bij de kaartautomaten. Het Oranjeretour kan je uitprinten of inladen als e-ticket op de Reisplanner Xtra app via de smartphone.

Hoe werkt het?

Het Oranjeretour biedt feestvierders op Koningsdag de kans om voordelig te reizen per trein:

  • Je kunt het Oranjeretour kopen voor ieder gewenst vertrek- en aankomststation in Nederland.
  • De korting bedraagt 20% op de normale retourprijs. Hoe hoger de normale retourprijs, hoe groter de korting.
  • Het is niet mogelijk een enkele reis te kopen met korting
  • Het Oranjeretour is alleen geldig op Koningsdag (27 april) en dus niet tijdens Koningsnacht (26 april)
  • Het Oranjeretour is persoonsgebonden. Conducteurs kunnen controleren of de naam en geboortedatum wel overeenkomen. Je bent daarom verplicht jezelf te kunnen identificeren

Speciale dienstregeling

Koningsdag is misschien wel de drukste dag van het jaar voor de Nederlandse Spoorwegen. Gelukkig is er de Oranjedienstregeling; tijdens Koningsdag rijden er extra treinen én de treinen zijn langer dan normaal. Dankzij de Oranjedienstregeling is de trein een prima vervoersmiddel op 27 april. Ook tijdens Koningsnacht (26 april) zijn er extra treinen ingezet, maar dan is het Oranjeretour nog niet geldig. Houd goed de vertrek- en aankomsttijden in de gaten, want door de Oranjedienstregeling kan er zijn geschoven qua tijden. 

Veiligheidsmaatregelen

Om Koningsdag gezellig te houden, ook in de treinen en op de stations, gelden een aantal veiligheidsmaatregelen. Een van de meest in het oog springende maatregelen is dat er op Koningsdag geen alcohol op de stations wordt verkocht. Ook zelf meegebrachte alcoholische dranken zijn tijdens Koningsdag niet toegestaan in de treinen en op stations. De veiligheidsmaatregelen gelden vanaf 26 april om 19.00 uur tot 28 april om 7.00 uur.

Besparing Oranjeretour

Naarmate je verder reist stijgt ook het kortingsbedrag en je besparing dankzij het Oranjeretour:

Normaal bedrag 20% korting Kosten Oranjeretour
€ 5,00 € 1,00 € 4,00
€ 6,70 € 1,34 € 5,36
€ 9,20 € 1,84 € 7,36
€ 11,70 € 2,34 € 9,36
€ 13,60 € 2,72 € 10,88
€ 17,10 € 3,42 € 13,68
€ 21,40 € 4,28 € 17,12

Ontvang een melding