Saks Off 5th: outletketen Hudson’s Bay

Last update: 21-11-2019

Hudson's Bay gaat dit jaar sluiten, dit betekent dat Saks Off 5th ook stopt.

Het warenhuis Hudson’s Bay is bezig met Nederland te veroveren. Als onderdeel van de winkelopeningen in circa twintig steden is ook een belangrijke rol weggelegd voor Saks Off 5th. Deze winkelketen maakt deel uit van Hudson’s Bay Company (HBC) en vormt de voordelige variant van de bekendere Hudson’s Bay warenhuizen. Saks Off 5th zou je dus een soort van outletketen van het warenhuis kunnen noemen. Het is inmiddels bevestigd dat Saks Off 5th meerdere filialen gaat openen in Nederland.

Saks Off 5th

Saks Off 5th is een discounter en outletketen die onderdeel uitmaakt van Hudson’s Bay Company. In vergelijking met de warenhuizen van Hudson’s Bay liggen de prijzen bij Saks Off 5th echter een stuk lager. Je zult er vaak dezelfde soort artikelen aantreffen als bij Hudson’s Bay, alleen dan dus voor een fractie van de prijs. Met kortingen tot wel 80% shop je bij Saks Off 5th wel erg voordelige designerkleding en woonartikelen.

Filialen Nederland

Er worden in Nederland meerdere filialen van Saks Off 5th geopend de komende jaren. Vaak komen deze in dezelfde panden te zitten als de normale Hudson’s Bay warenhuizen. Reeds bevestigd zijn de volgende filialen:

Online webshop

Behalve de winkels is Saks Off 5th ook online actief en dat is in Nederland niet anders. In de webwinkel heb je als bijkomend voordeel dat je daar een veel groter assortiment aantreft dan in de winkels. Dit heeft te maken met het feit dat de filialen van Saks Off 5th dan wel behoorlijk groot zijn, maar het complete assortiment past toch echt niet. Online is dit natuurlijk geen probleem waardoor je online absoluut geen aanbieding zult missen.

Kortingen

In de webwinkel van Saks Off 5th kan je eenvoudig zien hoe groot de korting is die je krijgt op ieder artikel. Duidelijk is bij ieder artikel aangegeven wat de normale prijs is en wat de prijs bij Saks Off 5th is. Tevens is nog aangegeven wat het kortingspercentage is. De kortingen liggen in de meeste gevallen tussen de 45 en 80 procent. Een besparing dus van tientallen euro’s per designeritem. De hoogte kortingen vind je meestal onder het kopje Clearance.

Assortiment

Het assortiment van Saks Off 5th is vergelijkbaar met dat van Hudson’s Bay. Dat wil zeggen dat je er vooral goed terecht kunt voor mode en woonartikelen. De mode is uit te splitsen in kleding en schoenen voor zowel vrouwen, mannen en kinderen. Vooral de vrouwenafdeling is reusachtig te noemen. Ook heeft Saks Off 5th juwelen, tassen en accessoires in haar assortiment. De artikelen zijn gemaakt door echte topmerken die tot de A-categorie behoren.