iBood Dagdeals

Last update: 25-02-2020

Hoewel iBood tegenwoordig diverse soorten actieperiodes organiseert zijn de Dagdeals, oftewel dagaanbiedingen, nog altijd de belangrijkste kurk waarop iBood drijft. iBood Dagdeals zijn speciale aanbiedingen en acties die maximaal 24 uur duren. Aan het eind van de dag om middernacht vervallen de aanbiedingen en worden er andere artikelen afgeprijsd. Take it or leave it, dat is in een notendop hoe de iBood Dagdeals werken. Kom meer te weten over de iBood Dagdeals, de kortingen die je krijgt, de acties en aanbiedingen van vandaag en hoe je een bestelling kunt plaatsen.

iBood Dagdeals

Zoals wel blijkt uit de naam zijn de Dagdeals maar één dag geldig. Iedere dag worden een beperkt aantal aanbiedingen aangewezen als iBood Dagdeal of Dagaanbieding. De nieuwe Deals worden om 00.00 uur ’s nachts bekend gemaakt en ze lopen exact 24 uur later af. Om middernacht worden er namelijk weer nieuwe iBood Dagdeals gelanceerd. Overigens is deze 24 uur de maximale duur, want als de artikelen al sneller zijn uitverkocht eindigt de Dagaanbieding op het moment dat ze zijn uitverkocht.

Soorten Dagdeals

iBood richt zich op een aantal categorieën, namelijk elektronica en gadgets, home & living en sports & fashion. In de praktijk zijn de meeste Dagdeals elektronica, gadgets en andere apparatuur. Denk hierbij aan televisies, keukenapparatuur, audio installaties en koptelefoons, verzorgingsproducten, smartphones, wasmachines, laptops, enzovoorts. Dankzij de iBood Dagdeals bespaar je op dit soort dure apparatuur al snel honderden euro’s. Behalve elektronica kan je rekenen op iBood Dagdeals zoals (leren) tassen, zonnebrillen, enzovoorts.

Korting

De prijzen die iBood rekent voor haar Dagdeals zijn de laagste prijzen die je op internet zult vinden. De korting ten opzichte van de winkeladviesprijs is bij iedere Dagdeal vermeld in euro’s en in een percentage. De meeste kortingen liggen zo rond de 50% maar uitschieters naar boven komen ook veelvuldig voor.

Alleen A-merken

De aanbiedingen die je kunt kopen zijn alleen topartikelen van echte A-merken. Hierdoor koop je alleen de beste producten die op de markt zijn. De iBood Dagdeals duren maximaal 24 uur. Maar van ieder artikel is maar een beperkt aantal op voorraad en op is op. Wacht dus niet te lang met de aankoop.

Bestellen Dagdeal

Als je een artikel aantreft dat je niet kunt laten liggen kan je het zeer eenvoudig kopen. Na het aanmaken van een account kan je via de button ‘Ik neem er één!’ het product kopen. Heb je een kortingscode? Voer die dan in tijdens het bestelproces. Betalen is mogelijk op meerdere manieren waaronder via iDeal, creditcard, onder rembours, PayPal, enzovoorts. Het bestellen van een artikel is alleen online mogelijk, iBood heeft namelijk geen eigen winkels en ook telefonische verkoop is uitgesloten. In totaal mag je per bestelling maximaal vier producten kopen en je mag per dag vier bestellingen plaatsen. Theoretisch is het dus mogelijk om maximaal zestien artikelen per dag te bestelen via iBood.

Dagdeal gemist?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je te laat was met de aankoop van een dagaanbieding waardoor de iBood Dagdeal is verlopen. Gelukkig heeft iBood iedere dag weer nieuwe Dagdeals, dus de kans is groot dat er op korte termijn weer een vergelijkbaar product in de aanbieding komt. Overigens is er ook nog de iBood Hunt waarbij onder andere onverkochte Dagdeals met extra korting worden verkocht. De iBood Hunt vindt drie keer per jaar plaats. Grote kans dus dat de iBood Dagdeal die je hebt gemist op een later moment nog eens voorbij komt tijdens de iBood Hunt.

iBood Hunt, Flash Sales, Rush en Secret Deals

Behalve de iBood Dagdeals kan je bij iBood ook terecht voor de volgende kortingsacties:

  • iBood Hunt: driemaal per jaar is er de Hunt waarbij tal van nieuwe artikelen en onverkochte Dagdeals worden verkocht tegen bodemprijzen
  • iBood Rush: een soort iBood Hunt, maar dan nog lagere prijzen en zeer kort van duur (maximaal 1,5 uur lang)
  • iBood Flash Sales: maximaal twaalf aanbiedingen die gedurende meerdere dagen in de uitverkoop gaan
  • iBood Secret Deal: speciale aanbiedingen die worden gedaan via de social media kanalen van iBood