iBood Rush

Last update: 25-02-2020

Een van de meest mysterieuze maar tevens meest geliefde uitverkoopperiodes bij iBood is de iBood Rush. Tijdens de Rush worden in een korte periode, vaak maximaal 1,5 uur, de meest fantastische kortingen en aanbiedingen op de site geplaatst. Wie er op tijd bij is weet zeker dat hij of zij geweldige deals kan sluiten en honderden euro’s kan besparen. Maar wanneer begint de iBood Rush, hoe werkt het en hoe kan je bestellen? Kom alles te weten over de iBood Rush en mis geen aanbiedingen meer.

iBood Rush

De iBood Rush is enigszins vergelijkbaar met de bekende iBood Hunt. Niet voor niets staat de term Rush voor Radical UltraShort Hunt. Het grote verschil zit in de tijdsduur want de Rush duurt maar 1 tot 1,5 uur lang terwijl de Hunt 24 tot 48 uur duurt. Je zou kunnen zeggen dat de iBood Rush een miniversie is van de Hunt, maar daar doe je het wel wat tekort mee. Tijdens de iBood Rush komen namelijk aanbiedingen voorbij tegen ongelooflijk lage prijzen. Vaak nog lagere prijzen dan tijdens de Hunt en de Dagdeals.

Wanneer iBood Rush?

De hamvraag is natuurlijk wanneer de iBood Rush plaatsvindt. Helaas is die informatie alleen bekend bij de mensen van iBood. Pas kort voor de start wordt het bekend gemaakt via social media zoals Twitter en Facebook. Wanneer de iBood Rush begint worden de normale Dagdeals even onderbroken en staat alles in het teken van deze korte uitverkoop. De Rush kan op ieder moment van de dag beginnen, ook in de nachtelijke uurtjes. Als je niks wil missen kan je je aanmelden voor onze meldingen. Zodra de Rush begint melden we dat via:

Hoe lang duurt de Rush?

De iBood Rush is een korte uitverkoopperiode. Voor je het weet is het alweer afgelopen. De Rush duurt meestal tussen de 1 en 1,5 uur lang, maar als de actieproducten zijn uitverkocht stopt de Rush meteen. Als je er te laat bij bent kan je dus zomaar misgrijpen. Na de Rush gaat iBood gewoon weer verder waar het was gebleven en de normale Dagdeals en Flash Sales nemen de site weer over.

Afgeprijsde artikelen

De aangeboden artikelen zijn vaak van een bepaald merk of volgens een en hetzelfde thema. Hierdoor kan je vaak hele lijnen ineens kopen of voordelige aanverwante artikelen. Zoals gewend van iBood komen er alleen topmerken voorbij waardoor je verzekerd bent van het nieuwste van het nieuwste. Behalve elektronica worden via de iBood Rush ook sportartikelen, gadgets, woonartikelen en bijvoorbeeld ook thema gerelateerde artikelen verkocht. Met dat laatste bedoelen we bijvoorbeeld artikelen die leuk zijn voor Kerst, Valentijnsdag, Vaderdag, enzovoorts.

Korting

De korting kan oplopen tot wel 90%. Gemiddeld zal de korting zo rond de 40 tot 60% bedragen. De korting is ten opzichte van de normale winkeladviesprijs. Vooral wanneer je duurdere artikelen koopt bedraagt de korting honderden euro’s.

Waarop letten?

Om van iedere iBood Rush een succes te maken is het slim om rekening te houden met het volgende:

  • Controleer regelmatig of de Rush al begonnen is.
  • Wacht niet te lang met bestellen want op is op. Win bijvoorbeeld tijd door je van tevoren al in te loggen waardoor je direct naar het betaalscherm kunt gaan.
  • Tijdens de iBood Rush hoef je niet telkens de pagina te verversen, de website zal zich namelijk automatisch verversen. Scheelt weer veel slijtage aan je F5-knop.

Overige uitverkoop iBood

Andere interessante acties van iBood zijn de volgende:

  • iBood Dagdeals: 24 uur lang een select aantal aanbiedingen
  • iBood Hunt: megasale van honderden artikelen gedurende een periode van 24 tot 48 uur
  • iBood Secret Deal: aanbiedingen die worden gedaan via het Twitter- en Facebookaccount van iBood
  • iBood Flash Sales: aanbiedingen die gedurende meerdere dagen in de uitverkoop zijn