Belastingteruggave

Top 7 bestedingen belastingteruggave

Last update: 27-01-2020

Als je geld terugkrijgt van de belasting is dit een financiële meevaller. Bekijk de top 7  van waaraan Nederlanders de belastingteruggave besteden:

1. Vakantie

De belastingteruggave wordt meestal vlak voor of tijdens de zomervakantie uitgekeerd. Ideaal om dus te gebruiken op vakantie en dat is dan ook wat heel veel mensen doen. Dankzij de belastingteruggave kan je een stuk luxer vakantievieren of bijvoorbeeld verder van huis gaan.

2. Sparen

Hoewel de spaarrente niet al te hoog is kiezen nog steeds miljoenen mensen ervoor om (een deel van) hun belastingteruggave op het spaarboekje te zetten. Zodoende wordt er een buffer gecreëerd voor latere momenten in het jaar waarmee financiële tegenvallers opgevangen kunnen worden.

3. Beleggen

Voor de mensen met iets meer financiële durf is beleggen de meest geliefde optie. De risico’s zijn wel een stuk groter, maar de potentiële rendementen uiteraard ook. Sommige mensen zien de belastingteruggave als een (onvoorzien) extraatje waardoor beleggen iets minder risicovol is omdat er geen geld dat niet kan worden gemist wordt belegd.

4. Extra aflossing hypotheek

Een andere financiële investering is het extra aflossen van de hypotheek. Door af te lossen verlaag je de maandlasten permanent en heb je er dus ook op langere termijn wat aan. Als de hypotheekrente ook nog eens daalt vanwege de aflossing is de winst tweezijdig.

5. Afbetaling studiekosten

Helaas wordt bijna iedere student tegenwoordig geconfronteerd met stijgende studiekosten en dus ook studieschulden. Hoewel deze een lange terugbetalingstermijn en lage rente hebben moet terugbetaling uiteindelijk wel geschieden. De belastingteruggave wordt door ex-studenten dan ook steeds vaker gebruikt voor vermindering van de studieschuld.

6. Shoppen tijdens de sale

Ongeveer gelijktijdig met de uitbetaling van de belastingteruggave barst de zomersale los. Je ziet dan ook dat veel mensen dit moment afwachten om eens lekker te shoppen en zodoende de garderobe aan te vullen. Dus én belastinggeld waarover je kunt beschikken én extra voordelige mode. Dubbele winst!

7. Eindelijk die ene grote aankoop

Wil je al tijden die ene grote aankoop doen zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto of misschien wel een bootje? Als je ineens duizenden euro’s belastinggeld terugkrijgt is het moment van kopen stukken dichterbij en financieel verantwoorder. Ieder jaar zie je dan ook dat veel mensen die ene grote aankoop doen met de belastingteruggave.