Nike Zomersale 2020

Wanneer begint de uitverkoop?

Last update: 30-01-2020

Sportmerk Nike is een van de bekendste merken ter wereld. Het sportmerk heeft haar naam verbonden aan tal van wereldberoemde sporters én het maakt uiterst hoogwaardige producten. Tijdens de jaarlijkse zomersale bespaar je tientallen procenten op de sportkleding en sportartikelen van Nike. We zochten voor je uit op welke datum in 2020 de Nike zomersale van start gaat, welk gedeelte van de collecties is afgeprijsd en hoe groot de kortingen zijn.

Begindatum 2020

Een van de uitverkoopperiodes van Nike is de zomersale. De periode dat deze uitverkoop ieder jaar plaatsvindt is aan het begin van de zomer. De meeste modeketens vangen aan in de maand juni waarna de uitverkoop doorloopt tot in juli. Half september is er dan ook nog eens de nazomersale bij Nike. Als we de begindata van de laatste jaren bekijken, begint de Nike zomersale in 2020 op of rond:

  • De zomersale begint vermoedelijk woensdag 10 juni 2020 (let op: deze datum is nog niet bevestigd)
  • De nazomersale begint vermoedelijk woensdag 9 september 2020 (let op: deze datum is nog niet bevestigd)

Wat zijn de zomeraanbiedingen?

Het sportmerk Nike staat al tientallen jaren aan de kop wat betreft schoenen en sportkleding. Miljoenen mensen zweren bij de spullen van Nike dankzij de hoge kwaliteit en fraaie uitstraling. Niet het hele assortiment van Nike is afgeprijsd tijdens de zomersale, deze is namelijk voornamelijk beperkt tot artikelen uit de voorjaars- en zomercollecties. Ook producten behorend tot typische zomersporten zijn tijdens deze sale uitverkocht.

Online profiteren

Ook online in de Nike outlet vind je honderden afgeprijsde items. Het aanbod is uit te filteren op onder andere:

  • Mannen, vrouwen en kinderen
  • Soort producten (schoenen, sport-bh’s, tops, shirts, Nike Pro artikelen, sweatshirts en hoodies, bodywarmers en jassen, trainingspakken, broeken, jurken en rokjes, shorts, sokken, surf- en badkleding, enzovoorts.
  • Sport (hardlopen, lifestyle, basketbal, voetbal, skateboarden, fitness, golf, tennis, American football, honkbal en softbal, atletiek, zwemmen, yoga
  • Merk (Nike, Nike Sportswear of Hurley)
  • Tenslotte kan er nog gekozen worden voor het tonen van de producten op volgorde van prijs (hoog naar laag of laag naar hoog), best beoordeeld of nieuwste items.

Besparing tot 40%

Tijdens de zomersale lopen de kortingen op het Nike assortiment op tot wel 40%. Met 40% korting bespaar je natuurlijk vele euro’s op je aankopen. Afhankelijk van de precieze korting bedraagt je besparing:

Normaal bedrag Besparing bij 25% korting Besparing bij 40% korting
€ 10,00 € 2,50 € 4,00
€ 25,00 € 6,25 € 10,00
€ 50,00 € 12,50 € 20,00
€ 75,00 € 18,75 € 30,00
€ 100,00 € 25,00 € 40,00
€ 150,00 € 37,50 € 60,00
€ 250,00 € 62,50 € 100,00
€ 500,00 € 125,00 € 200,00

Wat is de zomersale?

De zomersale is de benaming voor de periode dat de zomercollecties met korting wordt verkocht. Het is een samengesteld woord tussen het Nederlandse woord ‘zomer’ en het Engelse woord ‘sale’. Een geheel Nederlandse variant is het woord zomeruitverkoop dat ook regelmatig wordt gebruikt. Tijdens de zomersale wordt de zomercollectie versneld verkocht zodat de baan vrij is voor de komst van de najaars- en wintercollecties.

Overige Nike acties

Bij Nike zijn ook op andere momenten in het jaar uitverkoopperiodes gaande. Enkele bekende voorbeelden zijn de wintersale, Black Friday Sale, Cyber Monday, etcetera. En anders bezoek je gewoon een van de Nike Outlet Stores in Nederland waar je op ieder moment korting krijgt.

Zomersale niet mislopen

We houden altijd de kortingsacties in de gaten van de grootste winkelketens. Ook de Nike Zomersale is een van die acties die we nauwlettend in de gaten houden. Als je alles wilt weten over de kortingen van Nike waaronder de zomersale kan je je aanmelden via onderstaande button. Zodra de kortingen er zijn laten we het je direct weten: