Last Minutes 2020: wanneer en waar?

Last update: 27-01-2020

Heb je vakantieplannen maar wil je niet teveel betalen? Waarom niet wachten op de last minute vakantiereizen? Door te wachten op het laatste moment bespaar je al snel honderden euro’s per reis. Ook vliegmaatschappijen bieden regelmatig last minute vliegtickets aan. Voordelig op vakantie of met het vliegtuig weg doe je dus door een last minute te boeken. Kom alles te weten over last minute vakantiereizen 2020 waaronder informatie over wanneer ze te koop zijn, waar je de beste last minutes kunt vinden en welke reisaanbieders en vliegmaatschappijen er last minutes aanbieden.

Last minute vakanties

De bekendste vorm van last minutes zijn vakanties. Dit zijn extra voordelige vakantie aangeboden door reisaanbieders. De reden dat deze aanbiedingen er zijn komt doordat reisorganisaties vaak al reizen hebben ingekocht. Wanneer deze niet verkocht raken of bijvoorbeeld door een annulering weer vrijkomen dreigen ze met een onverkochte vakantie te blijven zitten. De manier om deze vakantie toch nog te verkopen is door op het laatste moment (last minute) de prijs enorm te verlagen. Last minutes vakanties zijn dus een laatste redmiddel voor de reisbranche om toch nog de vakanties te verkopen. Maar voor de consument is het een mooie kans om veel geld te besparen.

Last minute vliegtickets

Van last minute vakanties vormen voordelige vliegtickets vaak al een onderdeel. Het is echter ook gewoon mogelijk om alleen een last minute vliegticket te kopen. Vliegtuigmaatschappijen hebben hun vluchten contractueel vaak al lang van tevoren vaststaan. Wanneer er dus lege stoelen zijn betekent dat het gegarandeerd missen van inkomsten. Last minute, oftewel op het laatste moment, worden daarom de vliegtickets extra voordelig aangeboden. De verkoop van last minute vliegtickets is er dus wederom om te voorkomen dat de maatschappijen rondvliegen met lege stoelen.

Deelnemende reisorganisaties en vliegmaatschappijen

Er zijn in Nederland honderden aanbieders van last minute vakanties en vliegtickets. Vooral online is het aanbod reusachtig en makkelijk toegankelijk. Aan de rechterzijde van deze pagina vind je een overzicht van de bekendste en populairste reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen. Via de buttons kom je op pagina’s met meer informatie over de last minutes van deze aanbieders.

Wanneer last minutes in 2020?

Het mooie aan last minutes is dat ze er het hele jaar door zijn. Het hele jaar door zijn er namelijk onverkochte vakanties en vliegstoelen of annuleringen. Je kunt dus 365 dagen per jaar zoeken naar de beste aanbiedingen. Het maakt hierbij dus niet of je zoekt naar een zonvakantie, wintersportvakantie, all-inclusive reizen, enzovoorts.

Last Minute Deals

Op ieder moment zijn er dus geweldige last minutes verkrijgbaar bij reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen. Denk bijvoorbeeld aan KLM, Centerparcs, Corendon, TUI, D-Reizen, Prijsvrij en Vacansoleil. Bekijk direct de actuele last minute deals van de grootste en voordeligste aanbieders.

Kortingen

De korting die je ontvangt op een vakantiereis of vliegticket is afhankelijk van diverse factoren en dus variabel per aanbieding. Hoe later je boekt, en hoe langer een reis of ticket dus nog onverkocht is, hoe hoger de geboden korting. Ook de kortingen voor minder geliefde vakantieoorden zijn uiteraard voordeliger. Wanneer er bijvoorbeeld onrust is in een bepaald land heeft dat direct gevolgen voor de kosten van een vakantie, mits er natuurlijk geen negatief reisadvies geldt. Hoe dan ook, de korting op een last minute kan oplopen tot tientallen procenten en dat betekent een geldbesparing van al snel honderden euro’s.

Extra voordeel

Er zijn manieren om nog extra veel geld te besparen op het boeken van last minutes. De prijzen van vakanties en vliegtickets fluctueren namelijk iedere dag en soms zelfs ieder uur. Het meest gunstige moment om een vakantie of vliegticket te boeken is volgens diverse onderzoeken op dinsdagmiddag rond de lunchtijd. Wat ook helpt is door te boeken buiten het hoogseizoen. Vooral wanneer het hoogseizoen in Duitsland of België anders is kan dit rendabel zijn: boeken van een reis buiten het hoogseizoen via een buitenlandse site voor een periode die nog wel binnen het Nederlandse hoogseizoen valt.

Flexibel zijn

Een van de belangrijkste facetten bij het boeken van een last minute vakantie of vliegticket is dat je enigszins flexibel bent. Het is namelijk altijd de vraag hoe het aanbod er precies uit komt te zien en op welke datum de vakantie begint of het vliegtuig vertrekt. Wie gebonden is aan vaste datums of bestemmingen kan de gok wellicht beter niet wagen.

Waarop letten?

Het boeken van een last minute vakantie of vliegticket biedt veel kansen op het gebied van geldbesparing. Toch zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Let bijvoorbeeld op dat je geen visum nodig hebt om het land van de last minute in te mogen. Of misschien is het wel noodzakelijk dat je moet worden ingeent. Bekijk ook goed of er restricties zijn qua reisadvies, misschien is er wel een burgeropstand gaande in het land.