Voordelig ontbijt McDonald’s

Last update: 20-06-2019

Ontbijten bij McDonald’s is misschien niet het eerste wat in je zal opkomen als je ’s morgens met een rommelende maag wakker wordt. Toch is het uitstekend mogelijk en de hamburgerketen heeft een hele rits ontbijtproducten in haar assortiment. En voor de prijs van een McDonald’s ontbijt hoef je ook niet te schrikken, het kan al vanaf € 1,95. Voor een bescheiden meerprijs kan je het ontbijt van McDonald’s uitbreiden. Kom meer te weten over het McDonald’s ontbijt waaronder de samenstelling, tot welke tijd je kunt ontbijten, het aantal calorieën en of alle McDonald’s vestigingen het ontbijt serveren.

Ontbijten bij McDonald's

McDonald’s is een van de best bezochte restaurantketens van Nederland. Iedereen kent wel de iconische gele letter M die je gelijk doet watertanden. Veel mensen die bij McDonald’s eten kiezen voor een heerlijke hamburger, knapperige frietjes, frisdrank of een van de vele andere wereldberoemde gerechten. Wat niet iedereen weet is dat je in de ochtend ook kan ontbijten bij McDonald’s. Een ontbijt bij McDonald’s is snel en gemakkelijk, maar bovenal zeer smaakvol. McDonald’s gaat dankzij het aanbod van ontbijtproducten mee in de trend van het voordelig buiten de deur ontbijten. Bijna alle restaurants van McDonald’s serveren het ontbijt.

Samenstelling ontbijt

Er is geen vaststaande samenstelling van het McDonald’s ontbijt zoals dat bij diverse andere winkelketens wel is. Wie een ontbijt wil eten bij McDonald’s kan kiezen uit losse ontbijtproducten of uit een vaststaand ontbijtmenu:

  • Losse ontbijtproducten: McDonald’s biedt diverse ontbijtproducten aan waaruit je kunt kiezen. De keuze kan worden gemaakt uit bijvoorbeeld de McMuffin (kaas, ei, worstjes-ei, ham-ei of ham-kaas), een croissant met boter en jam of nutella, pancakes met stroop, roerei met bacon, muesli, kaiserbroodjes, yoghurt, vers fruit, enzovoorts. Qua dranken kan worden gekozen uit onder andere koffie, thee, appelsap, melk, jus d’orange, fruitdrankjes, enzovoorts.
  • Ontbijt Menu: het Ontbijt Menu van McDonald’s bestaat uit een McMuffin Ham-Ei, een croissant, appelsap of jus d’orange, warme drank naar keuze

Kosten

De verschillende producten hebben ieder een eigen prijs, maar de meeste ontbijtproducten van McDonald’s (onder andere de McMuffin, pancakes en croissants) kosten € 1,95 per stuk. Een drankje bij je ontbijtproduct kost € 1,- extra waardoor je in principe al voor € 2,95 een compleet ontbijt kunt nuttigen. Als je meerdere ontbijtproducten wenst dan kosten deze ook € 1,- extra per stuk. Alleen de pancakes en roerei zijn uitgezonderd van de actie waarbij je supplementen voor maar € 1,- extra koopt. Je kunt het McDonald’s ontbijt dus zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt.

Tijden McDonald's ontbijt

Het McDonald’s ontbijt is dagelijks te koop tot 11.00 uur. Het ontbijt is te koop vanaf het moment dat de deuren openen. De openingstijden kunnen variëren per restaurant. Een overzicht van alle McDonalds restaurants in combinatie met de openingstijden is te raadplegen via de website van de restaurantketen.

Filialen McDonald’s

Nederland telt bijna 250 McDonald’s restaurants en ongeveer 200 serveren het ontbijt. Dit betekent dus dat je niet bij elk restaurant van McDonald’s kunt ontbijten. Via het overzicht van filialen op de website van McDonald’s kan je ook terugvinden of een filiaal wel of geen ontbijt serveert.

Calorieën

Calorieën zijn belangrijk om de dag energiek door te komen. Een teveel eraan is echter niet nodig en je kunt dus niet onbeperkt blijven eten zonder dat je daar de gevolgen van merkt. Ben je alert op het aantal calorieën dat je dagelijks eet? McDonald’s communiceert open en duidelijk over het aantal calorieën per product. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel calorieën je tot je wilt nemen. Ook op de website van McDonald’s is een overzicht met de calorieën per product te raadplegen.

Overige ontbijtformules

Zoals gezegd heeft niet alleen McDonald's een ontbijtformule waarbij je voor een vast en laag bedrag kunt ontbijten. Ook de volgende winkelketens bieden een eigen voordeelontbijt aan: