De Bijenkorf: filialen en winkelinfo

Last update: 20-06-2019

De bekendste Nederlandse warenhuisketen is natuurlijk De Bijenkorf. Het exclusieve De Bijenkorf heeft filialen in enkele van de meest voorname Nederlandse winkelsteden en er is natuurlijk de online Bijenkorf webwinkel. De filialen van het warenhuis zijn steevast gevestigd op toplocaties in de binnensteden. Kom alles te weten over warenhuisketen; bijvoorbeeld in welke steden er filialen zijn, hoe het assortiment en de collecties zijn samengesteld, hoe je de folder kunt inzien, wat de Bijenkorf Cadeaucard en Card zijn en natuurlijk waar je de actuele vacatures kunt inzien.

De Bijenkorf

De warenhuisketen Bijenkorf bestaat al sinds het jaar 1870 toen het werd opgericht door de nog jonge Simon Philip Goudsmit. Door de jaren heen groeide De Bijenkorf door tot een belangrijke speler in het Nederlandse winkellandschap. Inmiddels heeft De Bijenkorf gekozen voor een exclusiever imago en exploiteert het nog maar enkele filialen in de belangrijkste Nederlandse winkelsteden. Maar deze overgebleven filialen draaien goed en zijn echte shoppaleizen waar je prima urenlang kunt winkelen. Qua winkellocaties heeft De Bijenkorf telkens gekozen voor prominente en prestigieuze panden in de binnensteden.

Filialen

In totaal heeft De Bijenkorf zeven filialen in zeven verschillende steden. De steden waar de Bijenkorf filialen zijn gevestigd behoren tot de beste winkelsteden van Nederland. Je vindt vestigingen in:

Online webwinkel

Eigenlijk heeft De Bijenkorf nog een achtste filiaal, namelijk de online webwinkel. Dankzij de webwinkel is De Bijenkorf bereikbaar voor iedereen, ook voor mensen die verder weg wonen van een van de winkels. Dankzij de webshop van De Bijenkorf hoef je ook niet de deur uit en kan je de producten gewoon thuis laten bezorgen. Online is het assortiment overigens nog vollediger dan in de warenhuizen zelf.

Bijenkorf Outlet

De Bijenkorf biedt via haar online outlet klanten grote kortingen op delen van het assortiment. De korting is minimaal enkele tientallen procenten en loopt sterk op voor sommige artikelen. Alles over de Bijenkorf Outlet.

Collecties en assortiment

De Bijenkorf heeft een exclusief imago dankzij de topmerken die ze aan zich hebben verbonden. Bij De Bijenkorf vind je namelijk collectie die de meeste andere winkels niet eens mogen verkopen van de wereldwijd bekende merken. Het assortiment van De Bijenkorf bestaat uit vele duizenden producten. Het warenhuis is vooral bekend vanwege de cosmetica, geuren, sieraden, damesmode, herenmode, woonartikelen, boeken, badtextiel, bedtextiel, reisproducten, elektronica en cadeaus.

Werken en vacatures

Bij de verschillende filialen en het hoofdkantoor van De Bijenkorf werken in totaal duizenden mensen. Een groot aantal werknemers is actief op de winkelvloer en is dus iedere dag actief met het helpen van klanten, het volhouden van de rekken, enzovoorts. Maar om een groot bedrijf als De Bijenkorf draaiende te houden zijn er ook mensen nodig die zich bezighouden met logistiek, personeelsbeleid en werving, ICT, inkoop, marketing, enzovoorts. Bekijk de actuele vacatures bij De Bijenkorf en solliciteer direct online.

Bijenkorf folder

Bijenkorf brengt geen wekelijkse folder uit zoals je misschien gewend bent van de meeste winkelketens. De warenhuisketen brengt wel periodiek het Bijenkorf Magazine uit. Het magazine inspireert en geeft een blik op de laatste trends en ontwikkelingen.

Cadeaucard

De Bijenkorf Cadeaucard is een cadeaukaart waarmee je de ontvanger de keuze biedt uit duizenden producten. De Cadeaucard is verkrijgbaar in waardes tussen de € 5 en € 1.000.000,-. Ook online kan de giftcard worden besteld, maar daar is de maximale waarde beperkt tot € 100,-.

Sale

De Bijenkorf stunt niet meer met prijzen zoals het voorheen deed omdat het exclusieve uitstraling wil hebben. Toch zijn er nog sale- en uitverkoopperiodes. Welke en wanneer ze plaatsvinden lees je hier.

Bijenkorf Card

De Bijenkorf Card is een spaarsysteem waarmee je spaart voor shoptegoed die je bij het warenhuis kunt uitgeven. Sterker nog, het is een officiële creditcard waarmee je zelfs shoptegoed spaart wanneer je aankopen doet bij andere winkels of webshops. De Bijenkorf Card is dus een eenvoudige manier om, gedurende het dagelijkse leven, te sparen voor producten van De Bijenkorf.