Nike

Stores, outlets en webshop

Last update: 26-04-2019

Nike is wereldwijd een van de grootste sportmerken en heeft daarvoor haar naam verbonden aan tal van internationale sportsterren en sportteams. Ook in Nederland drukt Nike een flinke stempel op sport en aanverwante zaken. Nike producten zijn onder andere te koop via de Nike Stores, Nike Outlets en via de online webshop. Ook kan je voordelig Nike producten kopen door te wachten op de sale of een van de andere acties. Kom alles te weten over Nike inclusief informatie over klantacties en sale, locaties Nike Stores en Outlets, contactgegeven, nieuwsbrief, cadeaukaart, werken en vacatures. 

Nike

Nike is een van de bedrijven met de hoogste naamsbekendheid van de wereld. Dit komt vooral door een uitgekiend marketingbeleid waarbij Nike haar naam telkens weer heeft verbonden aan absolute sportsterren en de grootste sportteams. Maar bovenal is Nike een pionier geweest op het gebied van innovatieve sportartikelen die de sportprestaties van miljoenen mensen hebben verbeterd. De producten van Nike zijn modieus en van goede kwaliteit waardoor ze al tientallen jaren zeer geliefd zijn. Vooral de schoenen zijn echte must haves voor veel sportfanaten.

Collecties

Zoals inmiddels wel duidelijk is, is Nike een sportmerk. Ze hebben voor verschillende sporten complete lijnen ontworpen. Denk maar aan speciale kleding en accessoires voor voetbal, skateboarden, golf, tennis, surfen, hardlopen, basketbal, American football, atletiek, fitness en surfen. De collecties bestaan uit kleding, sportaccessoires en natuurlijk ook schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Er zijn zelfs lijnen voor baby’s en peuters.

Nike Stores

De producten van Nike worden verkocht via tal van wederverkopers. Maar de nieuwste collecties vind je bij de zogenoemde Nike Stores. In de Nike Stores kun je de nieuwste Nike artikelen voelen, proberen en zien. De deskundige werknemers zullen de klant ook zo goed als ze kunnen helpen. In Nederland vind je officiële Nike Stores in de volgende steden:

  • Amsterdam
  • Rotterdam

Nike Outlet Stores

Maar de twee genoemde winkels zijn niet de enige officiële Nike winkels in Nederland. Er zijn namelijk nog een hele rits Outlet Stores. Ook dit zijn echte Nike winkels, maar deze filialen hebben nog een extra voordeel. Bij de Nike Outlet Stores krijg je namelijk tientallen procenten korting op de artikelen. Je vindt Nike Outlet Stores in de volgende steden:

Webshop

Een vooruitstrevend bedrijf zoals Nike kan natuurlijk online niet ontbreken. Daarom heeft het een eigen webshop die onder andere in Nederland actief is. Je vindt in de webshop de collecties tegen scherpe prijzen. Extra voordelig is de online outlet waar je op ieder moment vele honderden afgeprijsde Nike artikelen kunt vinden.

Sale

Nog een bekende manier om geld te besparen op je aankopen is door te wachten op de sale (uitverkoop) van Nike. De sale is een bekende klantactie waarbij de artikelen worden afgeprijsd gedurende een beperkte periode. Afhankelijk van de verkoper of wederverkoper vindt er meerdere malen per jaar uitverkoop plaats, bijvoorbeeld de wintersale, zomersale en mid season sales.

Nike Member en nieuwsbrief

Nike heeft verschillende kanalen waarmee je op de hoogte kunt blijven van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van het sportmerk. Zo zijn er bijvoorbeeld het lidmaatschap waarbij je Nike Member wordt of de gratis nieuwsbrief per mail. Als Nike Member betaal je bijvoorbeeld geen verzendkosten meer bij online bestellingen, mag je langer retourneren, kan je deelnemen aan work-outs of speciale klantacties en krijg je gepersonaliseerde service vanuit Nike. Het Membership is geheel gratis en levert dus vooral veel extra voordelen op.

Werken bij Nike

Met zoveel winkels en outlets in Nederland zijn er ook altijd wel interessante vacatures bij Nike. Is een winkelfunctie niks voor jou? Er zijn op ieder moment ook diverse andersoortige functies voorradig. Nike heeft bijvoorbeeld regelmatig functie op kantoor, als leidinggevende, marketing, styling, enzovoorts. Bekijk het actuele overzicht met Nike vacatures.

Cadeaukaart

Ken je iemand die geen genoeg kan krijgen van de nieuwste Nike Air Max schoenen of een van de vele andere artikelen van het Amerikaanse sportmerk? Dan is de Nike Cadeaukaart wellicht het perfecte cadeau voor deze persoon. De cadeaukaart is in te leveren voor duizenden Nike artikelen in de webshop.

Schoenen

De bekendste artikelen van Nike zijn natuurlijk de schoenen. Wie kent er niet de Nike Air Max of de vele sneakers die ooit zijn uitgebracht. Ook de sportlijnen zijn wereldberoemd, denk maar aan de voetbalschoenen van Nike, enzovoorts.

Contact

Wanneer je vragen of opmerkingen hebt over Nike is het mogelijk om op de volgende manieren contact op te nemen:

  • Contact met een Store of Outlet? Kijk dan voor de contactgegevens op de winkelpagina’s van de desbetreffende winkel (eerder vernoemd in dit artikel)
  • Telefonisch via 020-7219453 tussen 9.00 en 21.00 op weekdagen en 9.00 en 18.00 op zaterdag
  • Contactformulier of live chat via de website van Nike

Retour

Bij online bestellingen komt het geregeld voor dat je een besteld item toch wilt retourneren. Bij Nike is dit mogelijk tot dertig dagen na de verzenddatum (voor de meeste artikelen). Als Nike Member geldt zelfs dat je 60 dagen de tijd hebt om te retourneren. Retourneren kan in de meeste gevallen met het retourlabel dat in de doos is bijgevoegd. In andere gevallen moet online de retourzending worden aangemaakt.