Hudson’s Bay

Filialen en winkelinfo

Last update: 26-04-2019

Hudson’s Bay, een warenhuis afkomstig uit Canada, is bezig de Nederlandse markt te bestormen. In totaal zullen er ongeveer twintig filialen worden geopend in Nederland. Ook is er een webwinkel van het populaire warenhuis. Hudson’s Bay neemt een flink deel over van het gat dat V&D heeft laten vallen in het Nederlandse winkellandschap. Het assortiment is luxer dan dat van V&D, maar minder exclusief en betaalbaarder dan de Bijenkorf. Kom alles te weten over Hudson’s Bay waaronder informatie over de filialen in Nederland, contactgegevens, assortiment en collecties, werken en vacatures, nieuwsbrief en folder, giftcard, sale en outlet.

Hudson’s Bay

Hudson’s Bay is een enorme warenhuisketen afkomstig uit Canada. Het is zelfs bijna het oudste bedrijf van heel Noord-Amerika en werd reeds opgericht in het jaar 1670. Officieel heet het bedrijf Hudson’s Bay Company en wordt soms afgekort tot HBC. Wereldwijd heeft het warenhuis honderden filialen en vele tienduizenden werknemers in dienst. En nu is Hudson’s Bay dus ook in Nederland. Toen warenhuis V&D failliet ging betekende dat een flinke hap uit het Nederlandse winkellandschap, maar dankzij Hudson’s Bay zijn toch weer verschillende oude V&D panden opnieuw in gebruik genomen. Behalve Hudson’s Bay filialen zijn er ook diverse Saks OFF 5th filialen worden geopend, dit is de outletformule van het bedrijf.

Filialen Nederland

Hudson’s Bay weet van aanpakken en maakte een grootse entree in Nederland. Naar verwachting zijn er straks in totaal 20 Hudson’s Bay filialen geopend in Nederland. De winkels zijn gevestigd op A-locaties in de bekendste en grootste winkelsteden van ons land. Verder zijn er in totaal 3 filialen van de outletwinkel Saks OFF 5th geopend in Nederland. De filialen van Hudson’s Bay zullen nog openen tot en met medio 2019. De Hudson’s Bay filialen in Nederland zijn:

Online webwinkel

Niet alleen zijn er winkelpanden geopend, ook online heeft Hudson’s bay haar slag geslagen. Zo is ook de webshop van Hudson’s Bay in Nederland actief en kan het hele assortiment via enkele muisklikken thuis worden bezorgd. Meer over de webshop van Hudson’s Bay.

Contactgegevens

De algemene contactgegevens van Hudson’s Bay zijn:

Assortiment en collecties

Hudson’s Bay is een warenhuis met de focus op mode en woonartikelen. Maar het assortiment is nog veel groter en herbergt bijvoorbeeld ook speelgoed, juwelen, schoenen, handtassen, enzovoorts. De mode is onder te verdelen in mode voor mannen, vrouwen en kinderen. Alles over het assortiment van Hudson’s Bay.

Werken en vacatures

De komst van Hudson’s Bay betekende ook een flinke impuls voor de werkgelegenheid. Om de filialen en webwinkels goed te laten lopen is er enorm veel personeel nodig. In totaal werken er nu en in de toekomst maar liefst 2.500 mensen bij Hudson’s Bay en Saks OFF 5th. Een deel is werkzaam op het hoofdkantoor, maar de meeste mensen zijn natuurlijk nodig op de winkelvloer. Bekijk de actuele vacatures bij Hudson’s Bay en solliciteer direct online.

Nieuwsbrief en folder

Het is mogelijk je in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van Hudson's Bay via de website van het warenhuis. Je hoeft alleen je e-mailadres in te vullen en je zult op de hoogte worden gehouden van de laatste trends, aanbiedingen en collecties. Een folder wordt momenteel nog niet uitgebracht in Nederland.

Betaalmogelijkheden

Hudson’s Bay biedt meerdere manieren aan om te betalen:

  • Warenhuizen: Pin, Creditcard (Mastercard en VISA), contant, de Hudson’s Bay giftcard
  • Webwinkel: iDeal, de Hudson’s Bay giftcard, creditcard (Mastercard en VISA)
  • En dan is er nog de Hudson’s Bay Card waarvan het gebruik € 20 per jaar kost. De Hudson’s Bay Card is een reguliere creditcard waarmee je over de hele wereld kunt betalen. Het voordeel voor gebruikers is dat ze bij iedere transactie punten sparen

Cadeaubon

De giftcard van Hudson's Bay kan online en in een van de winkels worden gekocht. De waarde die je kunt kiezen bedraagt online tussen de € 5 en € 200 en in de filialen tussen de waarde € 5 en € 500.

Sale Hudson’s Bay

In Nederland is het heel normaal dat er meerdere malen per jaar uitverkoop is, denk maar aan de zomersale, wintersale of Black Friday sale. Ook Hudson’s Bay organiseert regelmatig uitverkoop. En anders is er nog altijd de salepagina op de website van Hudson’s Bay waar er het hele jaar door afgeprijsde artikelen te koop zijn. Kom te weten wanneer de sale bij Hudson’s Bay van start gaat.

Saks Off 5th

Zoals al eerder aangegeven is Saks Off 5th een outletketen die deel uitmaakt van Hudson’s Bay. De prijzen liggen hier echter een stuk lager omdat het dus een outletformule is. Ook Saks Off 5th is actief in Nederland met filialen en een eigen webwinkel.